|
|
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ - 17/03/2008 |
|
αμύγδαλα
χημική σύσταση
ΣΥΣΤΑΣΗ
|
νερό (g)
|
5,1
|
|
Πρωτεΐνες (g)
|
22,0
|
|
Λίπος (g)
|
55,3
|
|
|
ΖΑΚΧΑΡΑ
|
|
4,6
|
Άμυλο (g)
|
0,8
|
Διαλυτά
|
3,7
|
Φυτικές ίνες
|
12,7
|
|
|
EΝΕΡΓΕΙΑ
|
Kcal
|
603
|
Kj
|
2523
|
|
|
ΜΕΤΑΛΛΑ
|
Νάτριο (mg)
|
14
|
Κάλιο (mg)
|
780
|
Σίδηρο (mg)
|
3,0
|
Ασβέστιο (mg)
|
240
|
Φώσφορο (mg)
|
550
|
|
|
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
|
Θειαμίνη(mg)
|
0,23
|
Ριβοφλαβίνη
|
0,40
|
Νιασίνη(mg)
|
3,00
|
Βιταμίνη A (mg)
|
1
|
Βιταμίνη C (mg)
|
0
|
αμύγδαλα γλυκά ξερά
αμινοξέα
Λισίνη
|
484
|
Ιστιδίνη
|
647
|
Aργινίνη
|
2171
|
Ασπαρτικό οξύ
|
2453
|
Θρεονίνη
|
565
|
Σερίνη
|
1047
|
Γλουταμικό Οξύ
|
5377
|
Προλίνη
|
1058
|
Γλικίνη
|
1263
|
Αλανίνη
|
913
|
Κυστεΐνη
|
290
|
Βαλίνη
|
1041
|
Μεθιονίνη
|
194
|
Ισολευκίνη
|
843
|
Λευκίνη
|
1450
|
Θυροσίνη
|
618
|
Φαινυλαλανίνη
|
1063
|
Tρυπτοφάνη
|
394
|
|
|
|