www.iatreion.gr  ygia.2  169x70_dicapro
 
 
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - 01/06/2007Μανταρίνια:
τα super φρούτα


Σχετικά με τα μανταρίνια δυο μελέτες Γιαπωνέζων ερευνητών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σούπερ φρούτα για την αντικαρκινική τους δράση αλλά όχι μόνο για αυτήν. Προστατεύουν την καρδιά και θεωρούνται αξιόμαχοι εχθροί του διαβήτη. Η ομάδα του National Institute of Fruit Tree Science μελέτησε τα οφέλη της διατροφής με μανταρίνια. Η έρευνα έγινε σε 1073 άτομα στα οποία δόθηκε πλούσια διατροφή με φρούτα. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν μείωση σε δείκτες που έχουν να κάνουν με το συκώτι, την ινσουλίνη το διαβήτη και την αρτηριοσκληρωση. Τέλος, σύμφωνα με την μελέτη ένα ποτήρι χυμό μανταρινιών την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στο συκώτι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα.

[ΠΗΓΗ: The Indipendet]
Φυστίκια Ενάντια Στο Στρες


Μια πρόσφατη έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι η καθημερινή κατανάλωση φυστικιών βοηθάει στην μείωση της πίεσης.
Η μελέτη αυτή κράτησε για 10 χρόνια και έδειξε πως μαζί με διατροφή και αθλητισμό μπορούμε να έχουμε ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην πίεση. Η έρευνα έγινε σε μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών με ένα επίπεδο ομοιόμορφης πίεσης, υψηλή χοληστερόλη, και σταθερή πίεση. Διαιρέθηκαν σε τρεις ομάδες και σε καθεμία δόθηκε συγκεκριμένη διατροφή. Στην συνέχεια εντοπίστηκε στην ομάδα που κατανάλωνε περίπου 40gr φυστίκια αιγίνης ημερησίως μια μείωση της συστολικής πίεσης κατά 4,8mm του υδραργύρου. Προς το παρόν ακόμα η σχέση μεταξύ της ελάττωσης της πίεσης και της κατανάλωσης φυστικιών δεν έχει γίνει κατανοητή, αλλά ελέγχονται και άλλα τρόφιμα που περιέχουν τις ίδιες ουσίες με τα φυστίκια.

Πηγή: Rimedi naturali, Medicina alternativa


Μπρόκολα, λάχανα
και κουνουπίδια...

Μια ομάδα από το πανεπιστήμιο του Otago, University’s Christchurch school of Medicine ανακάλυψε ότι το μπρόκολο, τα κουνουπίδια και τα λαχανάκια Βρυξελλών σκοτώνουν τα ανθεκτικά κακρινικά κύτταρα. Κατά τους ερευνητές, είναι δεδομένο ότι τα χημικά μέρη αυτών των λαχανικών προκαλούν την αυτοκτονία των καρκινικών κυττάρων ακόμα και στα πλέον ανθεκτικά καρκινικά κύτταρα Bcl-2 . Τα κύτταρα αυτά είναι ανθεκτικά στην χημειοθεραπεία κι η ανακάλυψη αυτή είναι σημαντική για τον προγραμματισμό νέων φαρμάκων και την υιοθέτησή τους ενάντια σ’ αυτήν την φοβερή ασθένεια.
Μαύρη Σόγια; Ευεργετική


ενάντια στο διαβήτη, τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας ολοκληρωμένης μελέτης ερευνητών του Κορεατικού πανεπιστημίου Hanyang σε 32 περιπτώσεις η μαύρη σόγια θα μπορούσε να είναι σημαντική και ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.
Ειδικότερα, με την κατανάλωση του όσπριου αυτού είναι πολύ πιθανόν να έχουμε αποτελέσματα όπως να χαμηλώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη και να βοηθήσει στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.
Το πείραμα έδειξε ότι αρουραίοι με μια διατροφή στην οποία το 10% αποτελείτο από σόγια μαύρη, πήραν μόνο το μισό βάρος από εκείνους που δεν είχαν προσλάβει στην τροφή τους το όσπριο. Επιπλέον παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Πηγή: Χinhuanet


Κάνουν Καλό Τα Οmega-3;


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, πέντε ή περισσότερες φορές ψάρια στο τραπέζι μας ανά εβδομάδα μπορεί να καθιστούν επικίνδυνα. Σε μια έρευνα που έγινε σε 17000 άτομα από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο Anthony Aizer προκειμένου να ρυθμίσει την διατροφική χρήση των ψαριών και των ω3 λιπαρών που δίνουν στρον οργανισμό μας σημειώνει σε κάθε περίπτωση ότι τα ωμέγα-3 μπορούν να έχουν θαυμάσια αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα μεγαλύτερα άτομα, στα νεώτερα όμως ενδέχεται όπως φαίνεται κι από τα πειράματα να έχουν καταστρεπτικές συνέπειες.

Πηγή:
medpagetoday

 dok.1
 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 MYALAS
 weather_gif
 www.fsa.gr