www.iatreion.gr  ygia.2  169x70_dicapro
 
 
ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - 14/05/2007

Συκώτι στο εργαστήριο¶γγλοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο συκώτι χρησιμοποιώντας εμβρυικά κύτταρα που πήραν από ομφάλιο λώρο.

Το αποκτηθέν συκώτι δεν θα χρησιμοποιηθεί σε άνθρωπο όπως θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί, αλλά για το άτομο: θα χρησιμοποιηθεί σαν πειραματόζωο προκειμένου να δοκιμαστούν πάνω του νέα φάρμακα, αποφεύγοντας έτσι τα πειράματα στα ζώα και έχοντας καλύτερη εικόνα για την δράση τους στον άνθρωπο.
Να υποθέσουμε ότι η μεταμόσχευση συκωτιού από εμβρυικά κύτταρα θα είναι πιθανή σε καμμιά δεκαριά χρόνια;
[ΠΗΓΗ: www.itv.com]Μεταμόσχευση ΒλεφαρίδωνΟ νέος στόχος της αισθητικής χειρουργικής επέμβασης είναι η μεταμόσχευση βλεφαρίδων.
Στην πραγματικότητα, ο γιατρός Alan Bauman, βεβαιώνει ότι οι μακριές και παχιές βλεφαρίδες είναι σημάδι ομορφιάς και δίνει στα μάτια ότι δίνει το στήθος στο σώμα μιας ωραίας γυναίκας. Είναι must στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον τελευταίο καιρό.
Ο χειρούργος υιοθετεί στην περίπτωση αυτή τις πρωτοποριακές τεχνικές της βιομηχανίας που χρησιμοποιούνται και για την μεταμόσχευση μαλλιών στους άνδρες. Η τεχνική είναι ακριβώς η ίδια. Το μόνο μειονέκτημα είναι το κόστος. 3000 euro το μάτι.


Η εγχείρηση πέτυχε...
ο ασθενής δεν ήθελε
Κινέζοι χειρούργοι ύστερα από 15 ώρες χειρουργείου κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν το πρώτο πέος σε άντρα που είχε ατύχημα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Του δόθηκε ξανά η δυνατότητα ούρησης και σεξουαλικής ζωής.
Το πέος 10 εκατοστά, παρελήφθη από δότη εγκεφαλικά νεκρό και προσαρτήθηκε στον ασθενή μέσω μιας σύνθετης λειτουργίας της μικροχειρουργικής, με τρόπο τέτοιο ώστε να αιματόνεται σωστά και να λειτουργούν όλες οι νευρικές απολήξεις.
Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής αρνήθηκε να διατηρήσει το πέος ανέπτυξε ψυχολογική άρνηση και ζήτησε να του αφαιρεθεί δυο εβδομάδες μετά. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2001 κατά την πρώτη μεταμόσχευση χεριού.


ΔΟΝΤΙΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ από ΔΟΝΤΙΑ!


Ο ερευνητής Takashi Tsuji του πανεπιστημίου του Τόκιο έχει αναγγείλει μέσα αυτές τις μέρες για να έχει δημιουργήσει έναν πολύτιμο καρπό: δόντι από εμβρυικά κύτταρα χρησιμοποιώντας δύο κύτταρα και για πρώτη φορά στον κόσμο τοποθετήκαν με μεγάλη επιτυχία στο στόμα ενός ποντικού στο εργαστήριο.
Το δόντι συνεχίσει την κανονική ανάπτυξη και συνεργάζεται τέλεια με την οδοντοστοιχεία του ζώου.
Ο ερευνητής βεβαιώνει πως η μέθοδός μας είναι εύκολη και επιτυχής 100% και δεν συγκρίνεται με τις άλλες μεθόδους παρασκευής δοντιών. Προς το παρόν δηλώνει ευτυχής για την επιτυχία του αν και η διαδικασία δεν είναι έτοιμη για την δημιουργία ανθρωπινων δοντιών. Για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα χρησιμοποιούμε τις γνωστές κεραμικές προθέσεις. Από κει και πέρα η επιστήμη υπόσχεται πολλά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δόντια στους δοκιμαστικούς σωλήνες δεν αφορούν ακριβώς το παραπάνω σχόλιο. Είναι τα δόντια παιδιού που συντηρούνται με σύστημα κρυογόνο από την bioEden με την ελπίδα στο απώτερο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν στην θεραπεία των ασθενειών ή των τραυμάτων του νωτιαίου μυελού. Η ενέργεια της εταιρείας αυτή να φυλάξει δόντια είναι βασισμένη σε μια μελέτη των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας του 2003 στα οποία αποδείχθηκε ότι τα εμβρυικά κύτταρα στα δόντια των παιδιών είναι σε θέση να δημιουργήσουν, δόντια κόκκαλα και νεύρα.

[πηγή: bioblog.it] dok.1
 www.fsa.gr
 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 topten
 weather_gif