www.iatreion.gr  ygia.2  169x70_dicapro
 
 
ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ RIZZOLI - 07/02/2008

Istituti Ortopedici Rizzoli

Το ίδρυμα Rizzoli είναι το κύριο ιταλικό ίδρυμα ορθοπεδικής και τραυματολογίας. Το 1981 το ιταλικό Υπουργείο Υγείας έδωσε στο Rizzoli τον τίτλο Επιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου λόγω του υψηλού επιπέδου της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει στους τομείς της ορθοπεδικής και της τραυματολογίας. 

Το ίδρυμα αυτό παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε περίπου 150.000 ασθενείς  και γίνονται σ’ αυτό πάνω από 18.000 ορθοπεδικές εγχειρήσεις ετησίως. Η επιστημονική έρευνα η οποία πραγματοποιείται στο ίδρυμα έχει στην διάθεσή της εννέα εργαστήρια και προσωπικό από 250 γιατρούς βιολόγους και τεχνικούς. Επιπλέον εκεί βρίσκεται  και η πανεπιστημιακή έδρα λόγω της ένωσης του ιδρύματος με το πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Το ίδρυμα Rizzoli έχει πάνω από 300 κρεβάτια, έως 3 κλίνες με λουτρό. Οι ασθενείς προέρχονται από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό και εξυπηρετείται από προσωπικό περίπου 1.300 ατόμων.

Εκτός από τη βασική ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, εκτελούνται ιδιαίτερα εξειδικευμένες διαδικασίες για τη θεραπεία των οστεο-μυικών όγκων, παιδιατρικών ασθενειών, ασθενειών σπονδυλικών στηλών των αθλητών. Επίσης εκτελούνται θεραπευτικές διαδικασίες για κοινές ασθένεις των αρθρώσεων και εκφυλιστικών νόσων των αρθρώσεων γενικότερα.

 

Το Rizzoli ιδρύθηκε στο τέλος του ΧΙΧ αιώνα από το διάσημο Μπολονέζο χειρούργο, Francesco Rizzoli, ο οποίος αγόρασε τη μονή και το λόφο του SAN Michele in Bosco.

Το κληροδότησε με τη θέλησή του στην επαρχία της Μπολόνιας για να χρησιμοποιηθεί ως ορθοπεδικό νοσοκομείο. Το άνοιξαν το 1896 και έγινε σύντομα ένα από τα καλύτερα ορθοπεδικά νοσοκομεία στον κόσμο λόγω του μεγέθους, του εξοπλισμού, της οργάνωσης, της έρευνας και της διδασκαλίας του. Αυτή η φήμη οφειλόταν προ πάντων στους  Alessandro Codivilla και Vittorio Putti, τους πρώτους διευθυντές οι οποίοι οργάνωσαν το νοσοκομείο και το μετέτρεψαν σε μια απο τις καλύτερες σχολές ορθοπεδικής για πολλούς ιταλούς αλλά νοτιοαμερικανούς φοιτητές.  

Το νοσοκομείο ακόμη είναι συγχρόνως κι ένα μοναστικό μνημείο το οποίο στεγάζει έργα τέχνης που εκτίθενται εκεί τέσσερις αιώνες. Το οκτάγωνο μοναστήρι Carracci που διακοσμήθηκε από το Giorgio Vasari, και η θαυμάσια βιβλιοθήκη του 1600 από τον Domenico Maria Canuti με περισσότερους από 32.000 τίτλους βιβλίων, την πιο σημαντική παγκοσμίως στον τομέα της ορθοπεδικής.

Η νοσοκομειακή και η κλινική δραστηριότητα διαιρούνται σε 30 λειτουργικές μονάδες, σε τρία τμήματα.


Οι σημαντικότερες είναι:

Αρθροπλαστική ισχίων (αρχική και αναθεώρηση), θεραπεία των εκφυλιστικών και τραυματικών τραυμάτων των άκρων, και της αρθροπλαστικής και της θεραπείας των ασθενειών γονάτων, αστραγάλων και ποδιών.

Η κλινική πρακτική σχετικά με την κοινή αρθροπλαστική υποστηρίζεται από τη γνώση και τις δεξιότητες των διαφορετικών εργαστηρίων επιστημονικής έρευνας όπου οι μελέτες πραγματοποιούνται στη βελτίωση του σχεδίου και των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης. Επιπλέον, στην πιό σύνθετη χειρουργική επέμβαση, ο χειρούργος μπορεί να εκτελέσει μια προσομοιωμένη λειτουργία στον υπολογιστή για να ξέρει εκ των προτέρων τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν. Μια πρόσθετη μονάδα θεραπεύει  αθλητικές ασθένειες.

 

Οστεο-μυικοί όγκοι, του κόκκαλου και του μαλακού ιστού. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρχικοί όγκοι στα παιδιά και τους ενηλίκους (κυρίως το οστεοσάρκωμα και το σάρκωμα Ewing , καθώς επίσης και σπανιότερες μορφές αρχικού όγκου κόκκαλων, όπως το κακοήθες ινώδες histiocytoma, leiomyosarcoma, fibrosarcoma, αγγειοσάρκωμα, mesenchymal chondrosarcoma, και διάφορες μορφές chondrosarcoma) που μπορεί να χρειαστούν τις σύνθετες τεχνικές αναδημιουργίας (προσθέσεις, ομοπλαστικά εμβόλια κόκκαλων, αλλά και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις  όπως η πλαστική χειρουργική, η θωρακική και γενική χειρουργική επέμβαση, η αγγειακή χειρουργική επέμβαση, και η μικροχειρουργική).

 
Σκολίωση κάθε είδους (ιδιοπαθής, νευρομυϊκή, posttraumatic εκφυλιστική, και σκολίωση λόγω των νεοπλασματικών τραυμάτων) στους ασθενείς όλων των ηλικιών , ιδιαίτερα εξελικτικές παραμορφώσεις στα παιδιά, και στους ενηλίκους και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι απαιτούν  σύνθετη χειρουργική επέμβαση λόγω της αστάθειας, όπως το spondylolisthesis, η στένωση του νωτιαίου καναλιού, ή οι εκφυλιστικές ασθένειες της νωτιαίας στήλης (θωρακική και οσφυική σπονδυλική στήλη).

 
Παιδιατρικές ορθοπεδικές ασθένειες

Στο Rizzoli υπάρχει επίσης μια οστεο-μυική τράπεζα ιστού για τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διανομή του οστεο-μυικού ιστού. Αυτή η τράπεζα είναι κέντρο αναφοράς για την περιοχή της Αιμιλίας-Ρωμάνα.

Επιπλέον,το Rizzoli έχει πρόσφατα οργανώσει και υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Η επιχείρηση, με την ονομασία Telemedicina Rizzoli spa, προσφέρει τώρα την ορθοπεδική παροχή συμβουλών μέσω τηλεφώνου σε μια εθνική και διεθνή κλίμακα.

 topten
 www.fsa.gr
 MYALAS
 ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ
 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ