www.iatreion.gr  ygia.2  169x70_dicapro
 
 
face lift - 22/05/2007

Face lift
Ο καλύτερος υποψήφιος για μια χειρουργική επέμβαση ρυτιδεκτομής του προσώπου είναι άνδρας ή γυναίκα των οποίων το πρόσωπο και ο λαιμός έχει αρχίσει να χαλαρώνει αλλά το δέρμα τους έχει ακόμα ελαστικότητα και η δομή των οστών είναι ισχυρή και καθορισμένη με σαφήνεια. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών αλλά facelift μπορεί να γίνει επιτυχώς και σε ανθρώπους των 70 ή και 80 χρόνων με μεγάλη επιτυχία.

μια τέτοια επέμβαση θα κατασήσει το πρόσωπό σας νεώτερο και φρεσκότερο, και να σας δώσει αυτοπεποίθηση. Αλλά δεν μπορεί να σας ξανακάνει πραγματικά νέους και να σας χαρίσει την ζωντάνια της νιότης. Συζητήστε τις προσδοκίες σας με το χειρούργο σας.
Όταν μια χειρουργική επέμβαση ρυτιδεκτομής εκτελείται από έναν καταρτισμένο πλαστικό χειρούργο, οι επιπλοκές είναι σπάνιες.

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν περιλαμβάνουν:

το αιμάτωμα (μελανιές που υποχωρούν σύντομα)
προσωρινή αναισθησία στα νεύρα που ελέγχουν τους μυς του προσώπου
τη μόλυνση,
αντιδράσεις στην αναισθησία.

Μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους αν ακολουθήσετε τις συμβουλές του χειρούργου σας πριν και μετά την χειρουργική επέμβαση.

Το Facelifts είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία. Στις συναντήσεις με το γιατρό σας εκείνος θα αξιολογήσει το προσωπό σας και θα συζητήσει μαζί σας τους στόχους της χειρουργικής επέμβασης.

Προετοιμασία για το χειρουργείο


Ο χειρούργος σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα προετοιμαστείτε για τη χειρουργική επέμβαση. Οδηγίες για την κατανάλωση φαρμάκων και βιταμινών, την αποφυγή του καπνίσματος. Εάν καπνίζετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σταματήσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα ή δύο πριν και μετά από τη χειρουργική επέμβαση το κάπνισμα γιατί εμποδίζει τη ροή αίματος στο δέρμα, και μπορεί να εμποδίσει την επούλωση των τομών σας.
Αν τα μαλλιά σας είναι κοντά θα ήταν πρέπον να τα αφήσετε να μακρύνουν πριν την επέμβαση έτσι ώστε να μπορούν να κρύψουν τις τομές.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τα περισσότερα facelift εκτελούνται με τοπική αναισθησία, που συνδυάζεται με με ένα ηρεμιστικό για να σας κρατήσει ήρεμους . Θα είστε ξύπνιοι αλλά χαλαρωμένοι, και το πρόσωπό σας θα είναι αναίσθητο στον πόνο. (Εντούτοις, μπορείτε να αισθανθείτε κάποια τραβήγματα ή κάποια ταλαιπωρία.)
Μερικοί χειρούργοι προτιμούν μια γενική αναισθησία.

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠEΜΒΑΣΗ


Η εγχείρηση γίνεται με μικρές τομές που ξεκινούν μέσα στα μαλλιά κατεβαίνουν μπροστά από το αυτί και καταλήγουν πίσω από αυτό, πάλι μέσα στα μαλλιά. Η επιλογή αυτών των τομών στα σημεία αυτά γίνεται για να κρύβονται όσο το δυνατόν καλύτερα και να μη φαίνονται. Αν χρειαστεί πολλές φορές αφαιρείται και λίπος από την περιοχή του λαιμού και του προσώπου και αφού γίνει η διόρθωση της χαλάρωσης των μυών το περίσσευμα του δέρματος αφαιρείται. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόσωπο σφιχτότερο και νεότερο.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Δεν υπάρχουν συνήθως πόνοι μετά την επέμβαση αλλά αν υπάρξουν ο γιατρός σας θα σας χορηγήσει παυσίπονα. (Ο οξύς ή επίμονος πόνος ή μια ξαφνική διόγκωση του προσώπου σας πρέπει άμεσα να αναφερθεί στο γιατρό σας.)


Τις πρώτες μέρες θα πρέπει να αποφύγετε την επίμονη δραστηριότητα (βαριές οικιακές εργασίες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τα οινοπνευματώδη, τα ατμόλουτρα και την σάουνα για αρκετούς μήνες.
Στην αρχή, το πρόσωπό σας μπορεί να σας φαίνεται περίεργο. Τα γνώριμα χαρακτηριστικά σας μπορεί να διαστρεβλωθούν από το πρήξιμο και οι κινήσεις του προσώπου να είναι δύσκολες. Πολλοί ασθενείς σ' αυτό το στάδιο αισθάνονται απογοητευμένοι. Μετά την τρίτη εβδομάδα θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τα αποτελέσματα και να αισθάνεστε πολύ καλύτερα.
Οι περισσότεροι ασθενείς είναι πίσω στην εργασία τους δέκα περίπου ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εάν θέλετε μπορείτε να καλύψετε με makeup ότι μελανιές δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα, και οπωσδήποτε να ξεκινήσετε την χρήση αντιηλιακών και θα συστηθεί σίγουρα ο περιορισμός της ηλιοθεραπείας.

Η ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να είστε ευχαριστημένοι από την επέμβαση. Τα σημάδια της επέμβασης δεν θα είναι εμφανή και θα εξασθενίσουν με τον καιρό τόσο που μετά βίας θα γίνονται ορατά. Μια τέτοια επέμβαση σίγουρα δεν σταματά το ρολόι του χρόνου, το πρόσωπό σας θα συνεχίσει να γερνά και ίσως να θελήσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία πέντε ή δέκα χρόνια αργότερα. ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ
 topten
 www.fsa.gr
 MYALAS
 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ