www.iatreion.gr  peri.1  169x70_dicapro
 
 
ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ - 22/05/2007

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣΗ αύξηση μαστών είναι μια χειρουργική διαδικασία που σκοπό έχει να ενισχύσει το μέγεθος και τη μορφή του στήθους μιας γυναίκας για διάφορους λόγους:

• Για να ενισχύσει το μέγεθος των μαστών μιας γυναίκας που αισθάνεται ότι το στήθος της είναι πολύ μικρό.
• Για να αποκαταστήσει το όγκο που έχασε το στήθος λόγω απώλειας βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη
• Για να επιτύχει την καλύτερη συμμετρία όταν τα στήθη είναι δυσανάλογα στο μέγεθος και τη μορφή
• Για να βελτιώσει το περίγραμμα στήθους που έχει χάσει τη σταθερότητά του και έχει χαλαρώσει.
• Για να δώσει τη βάση σε ένα νέο μαστό μετά από παραμόρφωση ή χειρουργική επέμβαση για θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
• Για να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους ή να δημιουργήσει μια νέα εμφάνιση ενός στήθους που λείπει εξαιτίας τραύματος, κληρονομικότητας ή σύμφυτων ανωμαλιών κ.α.
Με την τοποθέτηση ενός μοσχεύματος πίσω από τον μαζικό αδένα οι χειρούργοι είναι σε θέση να δώσουν σχήμα και μέγεθος στο στήθος μιας γυναίκας.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Η αύξηση στηθών μπορεί να ενισχύσει την εμφάνισή σας και την αυτοπεποίθησή σας
Οι καλύτερες υποψήφιοι για την αύξηση στήθους είναι γυναίκες υγιείς με ρεαλιστικές προσδοκίες που ψάχνουν τη βελτίωση και όχι την τελειότητα στην εμφάνισή τους.

ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ
 

Τα μοσχεύματα στηθους είναι ιατρικές συσκευές από στερεά σιλικόνη, σε σχημα κοχύλι. Μπορεί να περιέχουν αποστειρωμένο αλμυρό νερό ή υγρή σιλικόνη.
Το μέγεθος ενός μοσχεύματος στηθών μετριέται στα κυβικά εκατοστόμετρα (ccs) βασισμένα στον όγκο του αλατούχου ή υλικού πληρώσεως σιλικόνης.
Πρέπει να γνωρίσετε ότι οι προθέσεις αυτές δεν είναι εγγυημένες να διαρκέσουν μια ζωή και η μελλοντική χειρουργική επέμβαση μπορεί να κριθεί απαραίτητη για να αντικαταστήσει ένα ή και τα δύο μοσχεύματα.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ


Η προσθετική στήθους είναι σχετικά απλή επέμβαση. Αλλά όπως με οποιαδήποτε άλλη επέμβαση έτσι και σ αυτήν υπάρχουν κίνδυνοι και συγκεκριμένες επιπλοκές που συνδέονται με αυτήν την διαδικασία.
Περιστασιακά, τα μοσχεύματα στηθών μπορούν να σπάσουν ή να διαρρεύσουν. Η ρήξη μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή ακόμα και από την κανονική πίεση και τη μετακίνηση του στήθους.
• Εάν σπάσει το πρόθεμα με το αλατούχο νερό θα ξεφουσκώσει και το αλμυρό νερό θα απορροφηθεί και θα αποβληθεί φυσικά από το σώμα.
• Εάν μια πρόθεση με υγρή σιλικόνη έχει διαρροή δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό για αυτό πρέπει η γυναίκα ετησίως να επισκέπτεται τον χειρούργο της και να αξιολογείται η λειτουργία των μοσχευμάτων. Ένας υπέρηχος ή  μια μαγνητική τομογραφία μπορούν να δώσουν απάντηση.
Μετά από την τοποθέτηση των μοσχευμάτων στηθών η μαστογραφία είναι τεχνικά δυσκολότερη. Η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων απαιτεί τις εξειδικευμένες τεχνικές και τις πρόσθετες απόψεις. Πρέπει να είστε ειλικρινείς για τα μοσχεύματά σας σε οποιοδήποτε εξέταση στήθους.
Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες δεν έχουν επιπλοκές κατά την επέμβαση αυτή αλλά πρέπει να συζητήσετε καλά με τον παθολόγο και τον χειρούργο σας για να σιγουρευτείτε ότι έχετε καταλάβει καλά τους κινδύνους και τις συνέπειες αύξησης στήθους.
Ο χειρούργος σας θα σας δώσει τις οδηγίες που προετοιμάζονται για τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών για το κάπνισμα, και τη λήψη ή την αποφυγή ορισμένων βιταμινών και φαρμάκων. Μια μαστογραφία μπορεί να συστηθεί πριν από τη επέμβασή σας για να εξασφαλίσει την καλή εικόνα και την υγεία του στήθους σας και να χρησιμεύσει ως μια βάση για μελλοντική σύγκριση.
Εκτός από την εξήγηση της χειρουργικής διαδικασίας σας, με τον πλαστικό χειρούργο θα συζητήσετε την αναισθησία, τη διαδικασία ανάκαμψης και τις υποχρεώσεις σας ως ασθενή. Θα συζητήσετε επίσης που θα γίνει η επέμβαση. Θα κληθείτε να υπογράψετε έγκριση για την επέμβαση και ότι καταλαβαίνετε πλήρως τις πιθανές επιπλοκές του χειρουργείου.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η επέμβαση θα γίνει με γενική αναισθησία. Μερικοί χειρούργοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν και τοπική αναισθησία, που θα συνδυαστεί με ένα ηρεμιστικό για να σας καταστήσει χαλαρούς αλλά άγρυπνους.

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Η μέθοδος και το είδος προθέματος που θα χρησιμοποιηθεί σε εσάς θα εξαρτηθεί από την ανατομία σας και τη σύσταση του χειρούργου σας.Η τομή μπορεί να γίνει είτε κάτω από το στήθος, ή στο κάτω μέρος της θηλής, ή στη μασχάλη. Μέσα από αυτή την τομή ανοίγεται ένας χώρος κάτω από το μαστό ή κάτω από τον μυ (μείζων θωρακικός) όπου τοποθετείται το μόσχευμα-πρόθεση.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί συνήθως μια έως δύο ώρες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Μετά την εγχείρηση και για ένα μήνα θα φοράτε ένα ελαστικό στηθόδεσμο. Το πρήξιμο και οι μελανιές υποχωρούν πολύ γρήγορα και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει σε 2-3 ημέρες. Τα ράμματα θα βγούν σε μια βδομάδα αλλά η η διόγκωση στα στήθη σας μπορεί να πάρει τρεις έως πέντε εβδομάδες για να εξαφανιστεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας μέσα σε μερικές ημέρες, ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητας που απαιτείται για την εργασία σας.
Ακολουθήστε τις συμβουλές του χειρούργου σας σχετικά με την άσκηση και τις καθημερινές δραστηριότητές σας. Τα στήθη σας θα είναι πιθανώς ευαίσθητα στην επαφή για δύο έως τρεις εβδομάδες, έτσι πρέπει να την αποφύγετε. Τα σημάδια σας θα είναι κόκκινα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Μετά από αρκετούς μήνες, τα σημάδια σας θα αρχίσουν να εξασθενούν, και δεν θα εξαφανιστούν ποτέ εντελώς.
Οι μαστογραφίες πρέπει να συνεχιστούν και μετά από την αύξηση στήθους για τις γυναίκες που είναι στην κατάλληλη ηλικιακή ομάδα, και ο τεχνικός μαστογραφίας θα πρέπει στην περίπτωσή σας να χρησιμοποιήσει μια ειδική τεχνική για να βεβαιώσει ότι παίρνετε μια αξιόπιστη διάγνωση.

Η ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ


Σε πολλές γυναίκες, το αποτέλεσμα της αύξησης στήθους δίνει ικανοποίηση, τις αναζωογονεί και τις κάνει να εκτιμούν την εμφάνισή τους.
Η απόφασή σας να κάνετε αύξηση μαστών είναι ιδιαίτερα προσωπική. Το σημαντικότερο είναι πως αισθάνεστε εσείς στο σώμα σας.
American Society of Plastic Surgeons

 www.fsa.gr
 dok.1
 MYALAS
 ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 weather_gif