169x70_dicapro  ygia.2  www.iatreion.gr
 
 
ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ - 22/05/2007

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ


Αυτός ο ιατρικός όρος προσδιορίζει μια ανωμαλία που εμφανίζεται σε κάποιο μέρος του ανδρικού πληθυσμού. Ακούγεται σπάνια να γίνεται συζήτηση για αυτή την ανωμαλία μα είναι αρκετά συνηθισμένη. Σε ένα 40 με 60% των ανδρών μπορεί να παρουσιάζει αυτή την ανωμαλία στο ένα ή και στα δύο στήθη. Αν και ορισμένα φάρμακα έχουν ενοχοποιηθεί για την ανάπτυξη του στήθους των ανδρών δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς το αίτιο για την μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Για τα άτομα που δεν αισθάνονται άνετα με την εμφάνισή τους υπάρχει η χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους που μπορεί να τα βοηθήσει. κατά την διαδικασία αφαιρείται το λίπος και αν χρειάζεται μαζικός ιστός από τα στήθη, και στο τέλος το δέρμα που περισσεύει με αποτέλεσμα ένα στήθος που είναι πιό επίπεδο, σταθερότερο, και καλοσχεδιασμένο.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Η χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει τη γυναικομαστία μπορεί να γίνει σε υγιείς, συναισθηματικά σταθερούς άνδρες οποιασδήποτε ηλικίας. Οι καλύτεροι υποψήφιοι για τη χειρουργική επέμβαση πρέπει επίσης να έχουν ελαστικό δέρμα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του νέου περιγράμματος του σώματος.
 
Η χειρουργική επέμβαση δεν ενδείκνυται για τα παχύσαρκα άτομα που δεν έχουν προσπαθήσει αρχικά να διορθώσουν το πρόβλημα με την απώλεια βάρους ή άσκηση. Επίσης, τα άτομα που πίνουν οινοπνευματώδη ποτά ή είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών δεν θεωρούνται καλοί υποψήφιοι για τη χειρουργική επέμβαση. Αυτές οι ουσίες και τα αναβολικά στεροειδή μπορούν να προκαλέσουν γυναικομαστία. Επομένως, οι ασθενείς κατευθύνονται αρχικά από τον γιατρό τους να σταματήσουν τη χρήση αυτών των ουσιών να δουν αν συνεχίζει να υπάρχει η γυναικομαστία ή εξασθενεί και στην συνέχεια γίνεται συζήτηση για την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης.
Ο χειρούργος σας θα σας δώσει τις συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να προετοιμαστεί για τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών για την κατανάλωση, την κατανάλωση, και τη λήψη ορισμένων βιταμινών και φαρμάκων.
Οι καπνιστές πρέπει να προγραμματίσουν να σταματήσουν για ένα ελάχιστο μιας ή δύο εβδομάδων πριν από τη χειρουργική επέμβαση και κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης. Το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία και παρεμποδίζει την κατάλληλη θεραπεία. Επομένως, είναι ουσιαστικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες όλου του χειρούργου σας.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Συχνά εκτελείται με την διαδικασία του εξωτερικού ασθενή αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπου λόγοι ανησυχίας επιβάλλουν μια ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο.
Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί συνήθως για μιαμιση ώρα ή και περισσότερο.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενική αναισθησία ή και τοπική νάρκωση. Ο χειρούργος σας θα συζητήσει μαζί σας ποια επιλογή είναι η κατάλληλη για σας και γιατί.

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Μια τομή γίνεται σε μια δυσδιάκριτη θέση είτε στην θηλή είτε στην περιοχή της μασχάλης. Θα αφαιρεθεί ένα τμήμα του μαζικού αδένα, και του λίπους.
Σε ακραίες περιπτώσεις όπου έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους ή μαζικού αδένα, το δέρμα μπορεί να μην προσαρμοστεί καλά στο νέο μικρότερο περίγραμμα στηθών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το υπερβολικό δέρμα να πρέπει να αφαιρεθεί.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι μελανιές και το πρήξιμο θα υποχωρήσουν 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Θα σας δοθεί να φορέσετε ένα ελαστικό ένδυμα πίεσης για μερικές εβδομάδες. Αν και ο μεγαλύτερος όγκος του πρηξίματος θα υποχωρήσει τις πρώτες εβδομάδες μπορεί να περάσουν τρεις ή τέσσερις μήνες έως ότου τα τελικά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασής σας είναι εμφανή.
Ο χειρούργος θα σας συμβουλεψει να αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα για μια-δυο εβδομάδες, και τη βαριά άσκηση για περίπου τρεις εβδομάδες. Έχετε την υποχρέωση να μείνετε μακρυά από οποιαδήποτε αθλητισμό ή εργασία που θα φέρουν σε κίνδυνο τη θωρακική περιοχή για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Γενικά, θα σας πάρει έναν μήνα για να επιστρέψετε κανονικά σε όλες τις δραστηριότητές σας.
Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον έξι μήνες. Το φως του ήλιου μπορεί να έχει μόνιμεςς επιπτώσεις στη χρώση του δέρματος, αναγκάζοντας το σημάδι της τομής να σκουρήνει. Εάν η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη, χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό αντιηλιακό προιόν.

Η ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η χειρουργική επέμβαση θα ενισχύσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας, και τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι σημαντικά και μόνιμα. Εάν οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές, οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα είστε πολύ ικανοποιημένοι με την νέα σας εμφάνιση.

 ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ
 MYALAS
 www.fsa.gr
 topten
 weather_gif