Θεραπευτήριο ο "Ευαγγελισμός"
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κλινική

Η Νευροχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η μεγαλύτερη και ιστορικότερη στο είδος της κλινική στην Ελλάδα. Η Κλινική εντάχθηκε στην Ιατρική Σχολή το 2000 αλλά ιδρύθηκε το 1951. Ο πρώτος διευθυντής ήταν ο αείμνηστος Καθηγητής Β. Γριπονησιώτης, ο πρώτος ειδικευμένος νευροχειρουργός στην Ελλάδα, και μαθητής του καθηγητή Π. Κόκκαλη, του πρώτου καθηγητή Χειρουργικής που εφάρμοσε εκτεταμένα και διεύρυνε το πεδίο της νευροχειρουργικής στη χώρα μας. Παράλληλα με τον καθηγητή Π. Κόκκαλη νευροχειρουργικές επεμβάσεις στον Ευαγγελισμό έχουμε και από τον καθηγητή Νευρολογίας Ι. Πατρίκιο, καθώς και από τους Γενικούς Χειρουργούς της εποχής.

Σήμερα η Νευροχειρουργική Κλινική είναι εγκατεστημένη στο μεγαλύτερο και πλέον ολοκληρωμένο νοσοκομείο της Ελλάδας στο Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός. Διαθέτει 46 κλίνες στους κυρίους χώρους της, 6ος και 7ος όροφος (Κτήριο Πατέρα) και αποτελείται από θαλάμους των έξι, πέντε, τεσσάρων και δύο κλινών. Ετησίως νοσηλεύονται περί τους 1500 ασθενείς, διενεργούνται περίπου 750 επεμβάσεις και εξετάζονται περίπου 7500 ασθενείς στα Επείγοντα και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Η Κλινική διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο κέντρο πληροφορικής με την ονομασία <<Ελληνικό Κέντρο Νευροχειρουργικής Έρευνας - Πέτρος Κόκκαλης>> προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή, σκοπός του οποίου είναι η έρευνα σε ειδικές νευρολογικές παθήσεις.

Στην Κλινική αντιμετωπίζεται ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του νευρικού συστήματος (Εγκέφαλος, Σπονδυλική Στήλη-Νωτιαίος Μυελός, Περιφερικά Νεύρα). Πραγματοποιούνται ιδιαίτερα εξειδικευμένες επεμβάσεις από έμπειρους, ειδικούς, και διεθνώς αναγνωρισμένους νευροχειρουργούς με τη βοήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Δια μέσου μικρών και απόλυτης ακρίβειας τομών, οι τεχνικές αυτές στοχεύουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος (π.χ. αφαίρεση όγκου, αιματώματος, κύστης, δίσκου κ.λ.π) με τρόπο που οι βλάβες από τον χειρουργικό τραυματισμό να είναι οι ελάχιστα δυνατές.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ TAMEIA
 
 
 
Web Site: www.neurosurgery.org.gr/grindex.htm
Πίσω στα αποτελέσματα